Röptető

röptető

Közösségi Ház Markazon

A debreceni Boldog Terézia Szakkollégium 2012-ben vette bérbe a Markazi Római Katolikus Egyházközségtől az egykori öreg iskolát, ami sokáig üresen állt. A szakkollégium itt telephelyet alakított ki, a leromlott állapotú ház felújítására, korszerűsítésére pályázati forrásokat keresett.

Sikeresen elnyert pályázatok nyomán 2013-ban indult el az építkezés: a melléképületek lebontásával, tetőcserével, belső átalakításokkal, szigeteléssel, fogyatékkal élők számára kialakított parkolóval és feljáróval.

Az épület helyiségei szállásra és képzésre egyaránt alkalmasak, nagyelőadó, kiselőadó, szemináriumi és csoportszobák, külső-belső közösségi terek szolgálják a közösségi és a személyes képzést, belső munkát.

A Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya három országban mintegy 3000 diákot nevel. Magyarországon négy nagy iskolaközpontot vezet, a Délvidéken és Erdélyben a szórványban élő és kisebbségi gyermekek nevelését vállalja. Így a markazi Röptető Közösségi Ház egy Kárpát-medencére kiterjedő eleven hálózat része, képző központja és találkozóhelye, ugyanakkor nyitott a helyi közösség számára is.

A lelki feltöltődés, a megújulás, képzés, közösségépítés, lelki - szellemi - kulturális alkotás és gazdagodás helyszíne, olyan fészek, ahonnan kirepülve erőt, lendületed kap, aki itt járt.