Folyóiratunk

Röptető és Magasles

2013-ban Röptető címmel indítottuk el online folyóiratunkat, melybe a szakkollégium munkája során kimagaslóan sikerült és az érdeklődők szélesebb köre számára is újdonságokat rejtő tartalmakat kívántuk feltölteni. A női lét egyedi vonásait, természetét kutatva sokféle megközelítésnek adtunk helyet, ezért fontosnak tartottuk, hogy közre adjuk a kollégistáink által korábban készített interjúkat például Jókai Anna és Szabó Magda írónőkkel, Ráckevei Anna, Szűcs Nelli színésznőkkel és más, az értelmiségi női életre készülők számára érdekes tudósokkal, családanyákkal, művészekkel.

Intézményünk vezetője egy itt is olvasható tanulmányában a női spiritualitás egyes állomásait a Mária-ünnepeken keresztül mutatta be, melyhez kapcsolódóan összeállítottuk és értelmező magyarázatokkal láttuk el az évkörben található Mária-ünnepeket úgy, ahogy azokat a Kárpát-medencében ünnepeljük.

Az évek során számunkra kedvessé vált "női versek", képes idézetek számára is jó lett ez a platform, amit később kiegészítettünk szakkollégistáink tudományos munkáival, valamint az évente megrendezett szümpozionokhoz kapcsolódó előadások anyagaival.
Ez utóbbi tudományos szekció, Magasles címmel és hivatalos ISSN számmal ellátva, a kollégiumunkban folyó szakmai munka bemutatásának egyik fontos helye. 

röptető fejléce